Blog
16. avgust 2017.
Brza čokoladna torta sa bundevom

Priprema: Okrugli pleh podmažite puterom i obložite papirom za pečenje, pa i papir namažite puterom. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet, a u drugoj mleko, pire od bundeve i ekstrakt vanile.

Posebno umutite puter i šećer, dok ne dobijete penastu masu. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro sjedinite mikserom. Na kraju dodajte i smesu sa brašnom i pireom od bundeve i sve dobro umutite.

Od dobijenog testa ispecite tri kore, oko 25-30 minuta na 180 stepeni.

Nafilujte kore filom, pritom vodite računa da vam za filovanje poslednje kore ostane malo više fila, kako biste mogli da zamažete celu tortu. Po želji ukrasite otopljenom čokoladom.


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.