Blog
16. avgust 2017.
Kokos puslica torta

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugoj kokosovo mleko i ekstrakt vanile. Umutite puter i šećer dok ne dobijete penastu masu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Dobro umutite, pa dodajte jednu trećinu mešavine sa brašnom. Sjedinite, pa dodajte polovinu kokosovog mleka pomešanog sa vanilom. Postepeno dodajte još jednu trećinu brašna, zatim i ostatak kokosovog mleka, pa na kraju umešajte i ostatak brašna. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom.

Posebno umutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg, pa ih lagano varjačom umešajte u testo. Podelite smesu na tri dela i pecite kore 25-30 minuta.

Ostavite ih da se hlade, a za to vreme napravite fil. Polovinu slatke pavlake umutite sa žumancima. Dodajte šećer i brašno, pa stavite da se kuva na srednjoj temperaturi, dok ne dobijete kremastu smesu sličnu pudingu. Sklonite sa vatre, pa dodajte kokosovo brašno, puter, ektrakt vanile i so. Ohladite, pa nafilujte kore.

Za puslica glazuru dobro umutite belanca sa šećerom. Kad dobijete čvrst šam, a sav šećer se istopi, premažite celu tortu. Stavite celu tortu u rernu na nekoliko minuta, koliko da belanca dobiju boju i hrskav ukus.


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.