Blog
16. avgust 2017.
Zimski sladoled od lešnika

U većoj šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, mleko, ekstrakt vanile i 150 g šećera. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se šećer ne rastopi, pa sklonite sa vatre malo pre nego što provri.

Umutite žumanca sa preostalih 150 g šećera, pa polako dodajte skuvani krem. Dobro sjedinite, pa vratite na vatru i kuvajte 3-4 minuta na niskoj temperaturi. Kad se zgusne, dodajte eurokrem i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Prespite smesu u veću, plitku, plastičnu posudu, pa stavite u zamrzivač na dva sata. Zatim umutite još malo, pa ponovo vratite u zamrzivač. Ponovite postupak još jednom, pa stavite u zamrzivač na 4 sata, da se dobro stegne.

Za to vreme, zagrejte rernu na 180 stepeni, obložite pleh papirom za pečenje i po njemu rasporedite seckane lešnike. Stavite da se zapeku 6-7 minuta i dobro pazite da ne izgore. Preručite na čist ubrus, pa skinite ljuske. Čokoladu rastopuite na pari, pa joj dodajte prepečeni lešnik. Izmešajte i ostavite da se ohladi 30 minuta.

Kugle sladoleda vadite  posude za služenje, pospite sa malo kakaa, a preko prelijte rastopljenu čokoladu sa lešnikom.


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.