Sastojci
- 100 g margarina ili putera
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 50 g istopljene čokolade
- 2 dl mleka
- 100 g brašna
- 100 g kakao praha
- 50 g pudinga od čokolade
- 1/2 praška za pecivo
- kašičica soda bikarbone
- 2 kašičice cimeta
- 20 g čokolade iseckana na kockice
- dekoracija
Priprema
Pre svega umutiti penasto puter, šećer i vanilin šećer. Jedno po jedno jaje dodavati u smesu, zatim i istopljenu čokoladu, a onda i mleko. Sve vreme potrebno je mutiti smesu.
U tu masu dodati prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu, kakao prah, puding, šećer i vanilin šećer. Kada se masa izjednači, u pleh za mafine pripremiti papirne kesice u raznim bojama.
Napomena!! Nemojte odmah da popunite do vrha korpice, već otprilike malo manje od pola. U svaku korpicu, kada je dodata masa, ubaciti nekoliko komadića seckane čokolade, a po želji možete ubaciti i višnju ili neko drugo voće. Tek onda dopuniti do kraja korpicu ostatkom smese.
Mafine peći približno 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Kada se ohlade, ukrasite ih nekim voćem ili šećernom dekoracijom.