Blog
13. april 2016.
Čokoladni mafini

Sastojci

  • 100 g margarina ili putera
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 50 g istopljene čokolade
  • 2 dl mleka
  • 100 g brašna
  • 100 g kakao praha
  • 50 g pudinga od čokolade
  • 1/2 praška za pecivo
  • kašičica soda bikarbone
  • 2 kašičice cimeta
  • 20 g čokolade iseckana na kockice
  • dekoracija

 

Priprema

Pre svega umutiti penasto puter, šećer i vanilin šećer. Jedno po jedno jaje dodavati u smesu, zatim i istopljenu čokoladu, a onda i mleko. Sve vreme potrebno je mutiti smesu.
U tu masu dodati prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu, kakao prah, puding, šećer i vanilin šećer. Kada se masa izjednači, u pleh za mafine pripremiti papirne kesice u raznim bojama. 
Napomena!! Nemojte odmah da popunite do vrha korpice, već otprilike malo manje od pola. U svaku korpicu, kada je dodata masa, ubaciti nekoliko komadića seckane čokolade, a po želji možete ubaciti i višnju ili neko drugo voće. Tek onda dopuniti do kraja korpicu ostatkom smese.
Mafine peći približno 20 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Kada se ohlade, ukrasite ih nekim voćem ili šećernom dekoracijom.

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.