Blog
20. maj 2016.
Domaće vanilice

Sastojci:

  • 250 gr putera
  • 3 jaja
  • 1 šoljica šećera
  • 600 gr brašna
  • šećer u prahu za posipanje
  • pekmez od kajsija za spajanje

 

Priprema:
Dobro umutiti jaja, šećer i puter. Zatim, dodati brašno i umesiti testo tako da se ne lepo za ruke. Vrlo je važno da testo bude mekano, a ne tvrdo, da "diše".
Gotovo testo razvući na debljinu od 5mm, i čašicom za rakiju oblikovati kružiće. U podmazani pleh ređati kružiće na na udaljenosti da se ne dodiruju. Peće na 180 stepeni, dok ne počnu da rumene, a zatim ih odmah izvaditi.
Pustiti vanilice da se ohlade, a zatim izmedju dve namazati pekmez i spojiti. Svaku vanilicu uvaljati u šećer u prahu.
 

NAPOMENA: Ne služiti isti dan, već ih poslužiti sutradan kako bi omekšale i topile se u ustima.

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.