20. maj 2016.
Domaće vanilice
Sastojci:
- 250 gr putera
- 3 jaja
- 1 šoljica šećera
- 600 gr brašna
- šećer u prahu za posipanje
- pekmez od kajsija za spajanje
Priprema:
Dobro umutiti jaja, šećer i puter. Zatim, dodati brašno i umesiti testo tako da se ne lepo za ruke. Vrlo je važno da testo bude mekano, a ne tvrdo, da "diše".
Gotovo testo razvući na debljinu od 5mm, i čašicom za rakiju oblikovati kružiće. U podmazani pleh ređati kružiće na na udaljenosti da se ne dodiruju. Peće na 180 stepeni, dok ne počnu da rumene, a zatim ih odmah izvaditi.
Pustiti vanilice da se ohlade, a zatim izmedju dve namazati pekmez i spojiti. Svaku vanilicu uvaljati u šećer u prahu.
NAPOMENA: Ne služiti isti dan, već ih poslužiti sutradan kako bi omekšale i topile se u ustima.