Blog
19. maj 2015.
Letnji popsi

SASTOJCI:

·      300 g mlevenog keksa

·      250 g šlaga ili slatke pavlake

·      6-8 velikih jagoda (seckanih, blendiranih)

·      2 šolje rastopljene bele čokolade (oko 500g)

·      2 kašike ulja (pomešati sa čokoladom prilikom topljenja)

·      Štapići za popse (mogu i drveni za roštilj)

 

 

 

PRIPREMA:

1.  Pomešajte mleveni keks, šlag, iseckane jagode

2.  Od smese pravite kuglice prečnika 4 cm

3.  Svaku kuglicu probodite u sredni štapićem za popse

4.  Stavite ih u frižider da se stegnu

5.  Kuglice umačite u rastopljenu čokoladu

6.  Ohladite ih pre služenja

7.  Smesa je dovoljna za 24 komada

 

Saveti:

 

Belu čokoladu je bitno otopiti na srednjoj temperaturi jer će se u protivnom odvojiti masnoća i nećete je moći upotrebiti. Ukoliko je gusta, dodajte 2 kašike ulja dok mešate.

Da bi vam popsi bili što šareniji, zabavniji i bogatiji, ukrasite ih sa malo rastopljene crne čokolade , čačkalicom iscrtavajući šare. Možete za dekoraciju koristiti i šarene, jestive mrvice, kokos brašno i čokoladne mrvice.

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.