SASTOJCI:
· 300 g mlevenog keksa
· 250 g šlaga ili slatke pavlake
· 6-8 velikih jagoda (seckanih, blendiranih)
· 2 šolje rastopljene bele čokolade (oko 500g)
· 2 kašike ulja (pomešati sa čokoladom prilikom topljenja)
· Štapići za popse (mogu i drveni za roštilj)
PRIPREMA:
1. Pomešajte mleveni keks, šlag, iseckane jagode
2. Od smese pravite kuglice prečnika 4 cm
3. Svaku kuglicu probodite u sredni štapićem za popse
4. Stavite ih u frižider da se stegnu
5. Kuglice umačite u rastopljenu čokoladu
6. Ohladite ih pre služenja
7. Smesa je dovoljna za 24 komada
Saveti:
Belu čokoladu je bitno otopiti na srednjoj temperaturi jer će se u protivnom odvojiti masnoća i nećete je moći upotrebiti. Ukoliko je gusta, dodajte 2 kašike ulja dok mešate.
Da bi vam popsi bili što šareniji, zabavniji i bogatiji, ukrasite ih sa malo rastopljene crne čokolade , čačkalicom iscrtavajući šare. Možete za dekoraciju koristiti i šarene, jestive mrvice, kokos brašno i čokoladne mrvice.