Blog
15. jun 2015.
Mini kolači sa malinama

Sastojci za testo

 1 šolja kristal šećera

 1/2 šolje maslaca

 2 jaja

 2 kašičice ekstrata vanile

 1 1/2 šolja višenamenskog brašna

 1 3/4 kašičice praška za pecivo

 1/2 šolje mleka

1/2 šolje sosa od jabuke (izrendane ili blendirane, sa dodatkom cimeta)

100 g pudinga od vanile

1 1/4 šolja malina, prepolovljenih

1 šolja istopljene bele čokolade

 

Glazura:

1/4 šolje maslaca

100 g krem sira

1 kašičica ekstrata vanile

1 šolja šećera u prahu (može i 2/3 šolje)

3 kašike mleka

 

Uputstvo za pripremu:

  • Zagrejte rernu na 180 stepeni. Uzmite 3/4 šolje malina, ispasirajte ih i ostavite sa strane. Napravite smesu za testo u velikoj činiji a zatim dodajte sos od jabuka, puding od vanile , istopljenu belu čokoladu i pasirane maline. Sve to izmiksujte dok se smesa ne sjedini. Sipajte testo u dobro podmazani pleh za pečenje mafina i pustite da se peče 20-25 minuta.
  • Dok se testo peče, u posebnoj činiji izmiksujte sastojke za glazuru.
  • Kada su kolačići gotovi, ostavite ih da se potpuno ohlade pa ih tek onda izvadite iz pleha. Glazirajte ih pripremljenom smesom i ukrasite preostalim malinama po vrhu. Uživajte!
Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.