28. februar 2015.
Mini krofne sa limunom i makom
Količina : 24 mini krofne
Sastojci:
1/2 šolje plus jedna kašika mleka
2 kašike kisele pavlake
1 1/2 šolja višenamenskog brašna
1 1/2 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičica soli
6 kašika maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
1/2 šolja šećera
1 veće jaje
Rendana kora 1 limuna
1 kašika semena maka
Za glazuru:
sok od jednog limuna
1 1/2 šolja šećera u prahu
Uputstvo:
- Ukoliko koristite kalup za pečenje krofni, podmažite ga a rernu zagrejte na 180 stepeni.
- U maloj činiji, umutite mleko i kiselu pavlaku.
- U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
- U većoj činiji kremasto izmiksujte maslac i šećer dok smesa ne postane lagana i vazudšasta. Dodajte jaje, rendanu koru limuna i seme maka. Miksujte oko 30 sekundi.
- Sjedinite sve sasjtojke koje ste prethodno pripremili i dobro umešajte.
- U svaki kalup za mini krofne sipajte smesu do polovine kalupa. Pecite ih oko 6-8 minuta ili dok krofnice lagano ne porumene. Izvadite ih iz rerne i potpuno ohladite.
Priprema glazure:
U činiji srednje veličine, umutite sok od limuna i šećer u prahu dok smesa ne postane glatka. Vrh svake krofnice umočite u glazuru. Ostavite ih tako da odstoje 10 minuta a zatim servirajte.