Blog
28. februar 2015.
Mini krofne sa limunom i makom

Količina :  24 mini krofne

 

Sastojci:

1/2    šolje plus jedna kašika mleka
2        kašike kisele pavlake
1 1/2 šolja višenamenskog brašna
1 1/2 kašičica praška za pecivo
1/2    kašičica soli
6       kašika maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
1/2   šolja šećera
1       veće jaje
Rendana kora 1 limuna
1 kašika semena maka

Za glazuru:

sok od jednog limuna
1 1/2 šolja šećera u prahu

Uputstvo:

  • Ukoliko koristite kalup za pečenje krofni, podmažite ga a rernu zagrejte na 180 stepeni.
  • U maloj činiji, umutite mleko i kiselu pavlaku.
  • U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
  • U većoj činiji kremasto izmiksujte maslac i šećer dok smesa ne postane lagana i vazudšasta. Dodajte jaje, rendanu koru limuna i seme maka. Miksujte oko 30 sekundi.
  • Sjedinite sve sasjtojke koje ste prethodno pripremili i dobro umešajte.
  • U svaki kalup za mini krofne sipajte smesu do polovine kalupa. Pecite ih oko 6-8 minuta ili dok krofnice lagano ne porumene. Izvadite ih iz rerne i potpuno  ohladite.

Priprema glazure:

U činiji srednje veličine, umutite sok od limuna i šećer u prahu dok smesa ne postane glatka. Vrh svake krofnice umočite u glazuru. Ostavite ih tako da odstoje 10 minuta a zatim servirajte.

 

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.