Blog
18. oktobar 2015.
Slatke štanglice od bundeve

Sastojci:

114 g maslaca (otopljen)
1 veliko jaje
128 g smeđeg šećera
255 g pirea od bundeve * (pročitajte uputstvo za pripremu)
1 kašika ekstrata vanile
2 kašike mešavine začina po želji (cimet, mleveni karanfilić, đumbir, muskatni oraščić)
160g višenamenskog brašna
3 kašike kristal šećera za posipanje
2 kašičice cimeta za posipanje

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Postavite aluminijumsku foliju u dno pleha  dimenzija 20x20 cm.
  2. Otopite maslac.
  3. Sačekajte malo pre nego što dodate u maslac jaj, smeđ šećer, pire od bundeve, ekstrat vanile, začine i sve promešajte dok smesa ne postane glatka.
  4. Dodajte brašno i mesite dok se sve lepo ne sjedini.
  5. Testo koje ste umesili sipajte u pripremljen pleh ravnajući ga špatulom.
  6. U manjoj činiji pomešajte kristal šećer i cimet.
  7. Koristeći kašičicu, jednako pospite ovom mešavinom  površinu kolača pre stavljanja u rernu. Možda će vam količina delovati previše ali prilikom pečenja dostaod  toga kolač upije.

8. Pecite kolač  25 - 27 minuta ili jednostavno proverite čačkalicom kada je definitivno pečen. Nakon pečenja pustite da se kolač ohladi makar 30 minuta pre serviranja. 

* Priprema “home made” pirea od bundeve:

- Bundevu iseći na kriške, staviti na papir za pečenje i staviti u rernu na 200 stepeni, 20 minuta,  odnosno dok ne postane mekana.

- Kada je pečena bundevu ohladiti, oguliti i napraviti pire (tako pripremljen pire od bundeve u frižideru može stajati 10-ak dana, može se zamrznuti, a može se i odmah koristiti za pripremu .

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.