05. jun 2015.
Sočni kolač sa ananasom
Sastojci
Za testo:
- 2 1/2 šolje višenamenskog brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1 1/4 šolje šećera
- 3/4 šolje maslaca (sobna temperatura)
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 3 jaja
Za fil:
- 1 šolja mleka
- 2 konzerve ananasa u komadićima
- 100 grama pudinga od vanile
- 2 šolje hladnog mleka
- 250g krem sira
- 2 šolje šlaga
- 3 kašičice šećera
Za garnirung:
- 1 1/2 šolja kokosovog brašna – proprženog
Priprema:
- Komadiće ananasa sameljite u blenderu i dobro ga potom iscedite. Sok ananasa iz konzerve sačuvajte za kasnije.
- U velikoj činiji umutite šećer i maslac mikserom dok smesa ne postane vazdušasta. U tu smesu dodajte ekstrat vanile i jaja i dobro ih sjedinite. Dodajte polako ostale sastojke (brašno, prašak za pecivo, so) i sok od ananasa koji ste sačuvali. Sve dobro izmiksujte dok se ne pretvori u žitko testo.
- Testo pecite u plehu 23x33 cm 27-35 minuta. Kada se ispeče, testo ostavite da se kompletno ohladi van rerne.
- Čačkalicom izbušite rupice po površini pečenog testa.
- Razvucite izblendirani ananas po površini pečenog testa.
- U posudi za mućenje napravite šlag dok ne dobije čvrstinu
- U drugoj posudi umutite krem sir. Polako dodajte mleko dok ne dobijete čvrstu smesu.
- Kada ste svo mleko potrošili dodajte u umućeni krem sir puding koji ste pripremili i sve to miksujte oko dva minuta.
- Mikserom sjedinite ovu smesu i umućeni šlag.
- Ovu miksturu rasporedite preko ananasa
- Pospite površinu kolača proprženim kokosovim brašnom
- Ohladite
- Isecite i servirajte
- Uživajte