Domaća poslastica po originalnom receptu iz zapadne Srbije. Uz popodnevni čaj ili kafu, za kratko vreme će vas vratiti u detinjstvo i učiniti da beskrajno uživate.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U vangli pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. U drugoj posudi umutite puter, šećer i jaje, dok ne dobijete penastu masu. Dodajte orahe i jabuke, pa dobro izmešajte varjačom ili rukom. Dodajte i mešavinu sa brašnom i sve dobro sjedinite.

U podmazan pleh izručite smesu i stavite da se peče 40-50 minuta, dok ne dobije lepu zlatno-braon boju. Ohladite oko 30 minuta, isecite na kocke i poslužite.


sastojci

150 g brašna

kašičica cimeta

pola kašičice praška za pecivo

pola kašičice soli

prstohvat sode bikarbone

115 g otopljenog, prohlađenog putera

200 g šećera

1 jaje

60 g seckanih oraha

2 veće oljuštene jabuke, isečene na kockice

Komentari

Hvala! Komentar je uspešno poslat. Kada prođe neophodnu kontrolu administratora biće objavljen.

Molimo Vas unesite sve podatke!

Proverite da li su podaci ispravni!

    sastojci

    150 g brašna

    kašičica cimeta

    pola kašičice praška za pecivo

    pola kašičice soli

    prstohvat sode bikarbone

    115 g otopljenog, prohlađenog putera

    200 g šećera

    1 jaje

    60 g seckanih oraha

    2 veće oljuštene jabuke, isečene na kockice

    najpopularniji recepti