Čokoladni keksići idealno su rešenje kada imate malo vremena na raspolaganju. Pun kremasti ukus i čokoladni preliv učiniće da brzo postanete zavisni od ove poslastice.

U dubokom tiganju na niskoj temperaturi zagrejte puter, šećer i vodu, dok se puter ne otopi. Dodajte čokoladu izdrobljenu na sitne komadiće i mešajte dok se skoro skroz ne rastopi. Sklonite sa vatre i nastavite da mešate dok se čokolada ne istopi u potpunosti, a masa sjedini. Prespite u vanglu i ostavite na 10 minuta da se hladi.

Kad se prohladi, mikserom umutite jedno po jedno jaje u smesu. Postepeno dodajte brašno, so i sodu bikarbonu koje ste prethodno izmešali i mutite na najmanjoj brzini. Ostavite testo da se hladi sat vremena.

Zagrejte rernu na 175 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje, bez podmazivanja. Testo podelite na 18 kuglica, svaku malo rastanjite i ređajte u pleh, pa pecite 8-10 minuta.

Dok se kolačići peku, svaku mint čokoladicu polomite na pola. Na vruće pečene kolače stavite po jednu polovinu, pa ostavite da odstoji 5 minuta, dok se čokolada na njima ne rastopi. Nakon toga na svaki kolačić stavite po jednu preostalu polovinu mint čokoladice.


sastojci

100 g putera

300 g šećera

2 kašike vode

200 g čokolade za kuvanje

2 jaja

350 g brašna

5 g sode bikarbone

pola kašičice soli

18 mint čokoladica

Komentari

Hvala! Komentar je uspešno poslat. Kada prođe neophodnu kontrolu administratora biće objavljen.

Molimo Vas unesite sve podatke!

Proverite da li su podaci ispravni!

    sastojci

    100 g putera

    300 g šećera

    2 kašike vode

    200 g čokolade za kuvanje

    2 jaja

    350 g brašna

    5 g sode bikarbone

    pola kašičice soli

    18 mint čokoladica

    najpopularniji recepti