Blog
16. avgust 2017.
Čokoladni mint kolačići

U dubokom tiganju na niskoj temperaturi zagrejte puter, šećer i vodu, dok se puter ne otopi. Dodajte čokoladu izdrobljenu na sitne komadiće i mešajte dok se skoro skroz ne rastopi. Sklonite sa vatre i nastavite da mešate dok se čokolada ne istopi u potpunosti, a masa sjedini. Prespite u vanglu i ostavite na 10 minuta da se hladi.

Kad se prohladi, mikserom umutite jedno po jedno jaje u smesu. Postepeno dodajte brašno, so i sodu bikarbonu koje ste prethodno izmešali i mutite na najmanjoj brzini. Ostavite testo da se hladi sat vremena.

Zagrejte rernu na 175 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje, bez podmazivanja. Testo podelite na 18 kuglica, svaku malo rastanjite i ređajte u pleh, pa pecite 8-10 minuta.

Dok se kolačići peku, svaku mint čokoladicu polomite na pola. Na vruće pečene kolače stavite po jednu polovinu, pa ostavite da odstoji 5 minuta, dok se čokolada na njima ne rastopi. Nakon toga na svaki kolačić stavite po jednu preostalu polovinu mint čokoladice.


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.