Mekane karamel bombone su simbol svačijeg detinjstva

Otopite puter u pavlaci na srednjoj temperaturi, dodajte so, izmešajte, pa sklonite sa vatre. U drugu šerpu sipajte šećer, kukuruzni sirup i vodu, i otapajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete finu, gustu pastu, a šećer se potpuno rastopi, a zatim pojačajte temperaturu.

Pustite da smesa proključa i zamiriše na karamelu, bez mešanja, pa isključite ringlu i dodajte smesu od pavlake. Koristite duboku posudu, jer će se smesa dosta podići kad ih sjedinite. Lagano mešajte da se sjedini i brzo dodajte ekstrakt vanile.

Odmah izlijte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, a poželjno je i da ga isprskate sprejom protiv lepljenja. Nemojte da razmazujete smesu nožem, već je ravnomerno rasporedite pomeranjem i naginjanjem pleha. Ostavite da se hladi bar dva sata.

Kad se ohladi, izvadite celu smesu zajedno sa papirom, skinite ga i secite karamel smesu na kockice.

sastojci

240 g pavlake

4 kašike neslanog putera

1/4 kašičice soli

350 g šećera

75 ml kukuruznog sirupa

80 ml vode

pola kašičice ekstrakta vanile

Komentari

Hvala! Komentar je uspešno poslat. Kada prođe neophodnu kontrolu administratora biće objavljen.

Molimo Vas unesite sve podatke!

Proverite da li su podaci ispravni!

    sastojci

    240 g pavlake

    4 kašike neslanog putera

    1/4 kašičice soli

    350 g šećera

    75 ml kukuruznog sirupa

    80 ml vode

    pola kašičice ekstrakta vanile

    najpopularniji recepti