Blog
07. oktobar 2017.
Domaće karamele

Otopite puter u pavlaci na srednjoj temperaturi, dodajte so, izmešajte, pa sklonite sa vatre. U drugu šerpu sipajte šećer, kukuruzni sirup i vodu, i otapajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete finu, gustu pastu, a šećer se potpuno rastopi, a zatim pojačajte temperaturu.

Pustite da smesa proključa i zamiriše na karamelu, bez mešanja, pa isključite ringlu i dodajte smesu od pavlake. Koristite duboku posudu, jer će se smesa dosta podići kad ih sjedinite. Lagano mešajte da se sjedini i brzo dodajte ekstrakt vanile.

Odmah izlijte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, a poželjno je i da ga isprskate sprejom protiv lepljenja. Nemojte da razmazujete smesu nožem, već je ravnomerno rasporedite pomeranjem i naginjanjem pleha. Ostavite da se hladi bar dva sata.

Kad se ohladi, izvadite celu smesu zajedno sa papirom, skinite ga i secite karamel smesu na kockice.

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.