Blog
04. oktobar 2017.
Kremasti čokoladni mafini

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite jaja, beli i smeđi šećer, ulje i ekstrakt vanile. U ovu masu dodajte pola smese sa brašnom pola količine mleka i pola kašike limunovog soka.

Lagano mešajte da se sjedini, a zatim dodajte ostatak smese sa brašnom, preostalo mleko i limunov sok. Izmešajte da se sjedini, ali nemojte da mutite.

Smesu sipajte u kalupe za mafine, u koje ste prethodno stavili papirne korpice. Važno je da kalupe punite samo do pola, jer će dosta narasti. Pecite 18-20 minuta, i čačkalicom proverite da li su kapkejkovi pečeni.

Filujte omiljenim čokoladnim kremom kada se potpuno ohlade i ukrasite šarenim mrvicama po želji.

Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.