Blog
16. avgust 2017.
Mlečne puter kocke

Priprema: U vangli izmešajte brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi umutite puter sa 220 g šećera, dok ne dobijete penastu smesu.  Dodajte jaja i pola kašičice ekstrakta vanile, pa dobro umutite  mikserom. Postepeno dodajte smesu sa brašnom, sve dobro sjedinite pa sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali puterom i posuli brašnom.

Pecite 30 minuta na 175 stepeni. Pečeno testo izbockajte viljuškom i ohladite.

Sjedinite mleko i mleko u prahu, pa prelijte preko ohlađenog testa.

Umutite slatku pavlaku sa ostatkom šećera, dodajte ostatak  ekstrakta vanile, pa sve dobro sjedinite. Rasporedite preko kolača i ohladite u frižideru nekoliko sati.


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.