16. avgust 2017.
Tiramisu u čaši
Dobro umutite šlag, pokrijte i ostavite sa strane. Žicom umutite žumanca i šećer, pa kuvajte na pari uz stalno mešanje. Kuvajte 6-7 minuta, masa ne sme da bude previše gusta, ali ni previše retka. Kad se skuva, prohladite 15 minuta, a za to vreme mikserom umutite sir. Postepeno dodajte smesu od jaja, stalno mešajući, a zatim i liker. Mutite dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano kašikom umešajte umućen šlag.
Svaki petit keks polomite na 4 dela i kratko umočite u kuvanu espreso kafu. Dva komadića keksa stavite u staklenu čašu, pa preko sipajte pripremljenu tiramisu smesu, dok ne napunite pola čaše. Stavite još dva komadića, pa napunite čašu smesom skoro do vrha. Odozgo pospite kakaom i ukrasite zrnom kafe.