Blog
16. avgust 2017.
Tiramisu u čaši

Dobro umutite šlag, pokrijte i ostavite sa strane. Žicom umutite žumanca i šećer, pa kuvajte na pari uz stalno mešanje. Kuvajte 6-7 minuta, masa ne sme da bude previše gusta, ali ni previše retka. Kad se skuva, prohladite 15 minuta, a za to vreme mikserom umutite sir. Postepeno dodajte smesu od jaja, stalno mešajući, a zatim i liker. Mutite dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano kašikom umešajte umućen šlag.

Svaki petit keks polomite na 4 dela i kratko umočite u kuvanu espreso kafu. Dva komadića keksa stavite u staklenu čašu, pa preko sipajte pripremljenu tiramisu smesu, dok ne napunite pola čaše. Stavite još dva komadića, pa napunite čašu smesom skoro do vrha. Odozgo pospite kakaom i ukrasite zrnom kafe.


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.