Italijanska poslastica sa kafenim ukusom i neodoljivim izgledom mami na prvi pogled. Oprobajte se u pravljenju ove izazovne poslastice - i pišite nam vaše utiske.

Dobro umutite šlag, pokrijte i ostavite sa strane. Žicom umutite žumanca i šećer, pa kuvajte na pari uz stalno mešanje. Kuvajte 6-7 minuta, masa ne sme da bude previše gusta, ali ni previše retka. Kad se skuva, prohladite 15 minuta, a za to vreme mikserom umutite sir. Postepeno dodajte smesu od jaja, stalno mešajući, a zatim i liker. Mutite dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano kašikom umešajte umućen šlag.

Svaki petit keks polomite na 4 dela i kratko umočite u kuvanu espreso kafu. Dva komadića keksa stavite u staklenu čašu, pa preko sipajte pripremljenu tiramisu smesu, dok ne napunite pola čaše. Stavite još dva komadića, pa napunite čašu smesom skoro do vrha. Odozgo pospite kakaom i ukrasite zrnom kafe.


sastojci

125 ml tečnog šlag krema

3 žumanca

70 g šećera

250 g neslanog krem sira

2 kašike likera od kafe

150 g petit keksa

šolja kuvane espreso kafe

kakao i zrna kafe za ukrašavanje

Komentari

Hvala! Komentar je uspešno poslat. Kada prođe neophodnu kontrolu administratora biće objavljen.

Molimo Vas unesite sve podatke!

Proverite da li su podaci ispravni!

    sastojci

    125 ml tečnog šlag krema

    3 žumanca

    70 g šećera

    250 g neslanog krem sira

    2 kašike likera od kafe

    150 g petit keksa

    šolja kuvane espreso kafe

    kakao i zrna kafe za ukrašavanje

    najpopularniji recepti