Blog
02. april 2015.
Čokoladna Kit-Kat torta sa jagodama

Sastojci

Čokoladni miks za kore:

1 3/4 šolje višenamenskog brašna

1 3/4 šolje šećera

1/2 šolje kakaa

1/3 šolje mleka u prahu

1 kašičica praška za pecivo

1kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

Fil:

 1 kg svežih jagoda

 3-4 šolje slatke pavlake

1/2 šolje šećera

 4 kašike kakaa

30 Kit Kat  čokoladica  (za tortu prečnika 20 cm)

 

Način pripreme

  1.  Umesite testo od čokoladnog miksa za tortu koje potom treba da ispečete u plehu prečnika 20 cm . Presecite ga nakon pečenja na dva dela (ne moraju biti ravnomerni).
  2. U činiji pomešajte i miksujte pavlaku,  šećer i kakao sve dok se ne dobije čvrst krem.
  3. Špatulom nanesite tanak sloj krema preko prve kore. Krupno isecite oko 7 jagoda i ravnomerno ih rasporedite preko fila. Prekrijte ih još jednim slojem krema i preko postavite drugu koru.
  4. Koristite preostali krem tako što ćete ga premazati po bočnim stranama torte sve dok cela torta ne bude prekrivena tankim slojem fila.
  5. Kit ket čokoladicama pritisnite bočne stranice torte u krug. Odozgo tortu napunite svežim  jagodama.
  6. Uživajte u nesvakidašnjem izgledu i savršenom čokoladno-voćnom ukusu ove poslastice.
Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.