02. april 2015.
Čokoladna Kit-Kat torta sa jagodama
Sastojci
Čokoladni miks za kore:
1 3/4 šolje višenamenskog brašna
1 3/4 šolje šećera
1/2 šolje kakaa
1/3 šolje mleka u prahu
1 kašičica praška za pecivo
1kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
Fil:
1 kg svežih jagoda
3-4 šolje slatke pavlake
1/2 šolje šećera
4 kašike kakaa
30 Kit Kat čokoladica (za tortu prečnika 20 cm)
Način pripreme
- Umesite testo od čokoladnog miksa za tortu koje potom treba da ispečete u plehu prečnika 20 cm . Presecite ga nakon pečenja na dva dela (ne moraju biti ravnomerni).
- U činiji pomešajte i miksujte pavlaku, šećer i kakao sve dok se ne dobije čvrst krem.
- Špatulom nanesite tanak sloj krema preko prve kore. Krupno isecite oko 7 jagoda i ravnomerno ih rasporedite preko fila. Prekrijte ih još jednim slojem krema i preko postavite drugu koru.
- Koristite preostali krem tako što ćete ga premazati po bočnim stranama torte sve dok cela torta ne bude prekrivena tankim slojem fila.
- Kit ket čokoladicama pritisnite bočne stranice torte u krug. Odozgo tortu napunite svežim jagodama.
- Uživajte u nesvakidašnjem izgledu i savršenom čokoladno-voćnom ukusu ove poslastice.