UVEK SVEŽE I ODMAH DOSTUPNE POSLASTICE ZA DOSTAVU U BEOGRADU, IVANJICI I KRALJEVU

Blog
08. april 2012.
Čokoladni kolač sa petit beurre keksom
Sastojci:
Za kore:
3 jaja
80 g margarina
150 g šećera
40 g kakaa
12 g praška za pecivo
100 ml mleka
300 g brašna
Fil:
500 ml mleka
120 g šećera
60 g pudinga od vanile
40 g brašna
250 g margarina

500 g keksa petit beurre
200 ml mleka za natapanje
Glazura
150 g čokolade
50 ml ulja

Postupak:
Umutiti jaja i šećer.Dodati umućeni margarin i mleko u umućena jaja.Na kraju dodati brašno u koje je dodat prašak za pecivo.Sastojke dobro homogenizovati,da se dobije glatka smesa.
Ovu smesu podeliti na tri dela i peći na 200 stepeni 9-12 minuta.
Fil:
Izmešati puding i brašno,dodati šećer i 100 ml hladnog mleka.Ostalih 400 ml mleka zagrejati do ključanja i dodati u prethodno umućenoj smeši pudinga.Smešu kuvati uz stalno mešanje.
Kada se skuvana masa ohladi,dodati 250 g margarina i sve dobro sjediniti.
Petit beure se natapa u mleku.(Bitno je da se ne natopi suviše.Zato se vrlo kratko potapa u mleko i odmah vadi i slaže na tortu prema načinu na koji se kolač filuje)
Filovanje:
biskvitna kora - fil -natopljeni keks -pa opet kora...

Po vrhu staviti glazuru od čokolade (čokoladu i ulje rastopiti ,uz stalno mešanje i preliti preko kolača)

Kolač se služi nakon nekoliko sati,da bi keks malo odmekšao i da bi mogao lepo da se seče i servira.



Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.