
Otopite puter u pavlaci na srednjoj temperaturi, dodajte so, izmešajte, pa sklonite sa vatre. U drugu šerpu sipajte šećer, kukuruzni sirup i vodu, i otapajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete finu, gustu pastu, a šećer se potpuno rastopi, a zatim pojačajte temperaturu.
Pustite da smesa proključa i zamiriše na karamelu, bez mešanja, pa isključite ringlu i dodajte smesu od pavlake. Koristite duboku posudu, jer će se smesa dosta podići kad ih sjedinite. Lagano mešajte da se sjedini i brzo dodajte ekstrakt vanile.
Odmah izlijte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, a poželjno je i da ga isprskate sprejom protiv lepljenja. Nemojte da razmazujete smesu nožem, već je ravnomerno rasporedite pomeranjem i naginjanjem pleha. Ostavite da se hladi bar dva sata.
Kad se ohladi, izvadite celu smesu zajedno sa papirom, skinite ga i secite karamel smesu na kockice.